Huisartsenpraktijk HEIMANSWEG

CVRM Spreekuur

CVRM is de afkorting van 'Cardio Vasculair Risico Management'.

Veel patienten die een hartinfarct of een beroerte hebben doorgemaakt of bijvoorbeeld bekend zijn met vernauwing van een slagader in de benen ("etalagebenen") worden niet meer gecontroleerd in het ziekenhuis maar kunnen daarvoor jaarlijks terecht op een speciaal spreekuur van de praktijkondersteuner of assistente die jaarlijks bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol laten controleren en aandacht besteedt aan uw levensgewoonten.

Als u ook bekend bent met diabetes wordt u via het diabetes spreekuur al gecontroleerd en hoeft u natuurlijk niet naar het CVRM spreekuur te komen.

 

Wat is hoge bloeddruk ?
Het hart pompt bloed in de bloedvaten door zich bij elke hartslag samen te trekken en dan weer te ontspannen. Dit geeft een bepaalde druk in de bloedvaten en dat noemen we de bloeddruk.

De bloeddruk wordt gemeten met een bloeddrukmeter en wordt uitgedrukt in twee getallen. Het eerste getal is de bovendruk: de druk wanneer het hart zich samentrekt. Het tweede getal is de onderdruk: de druk wanneer het hart zich ontspant. We spreken van verhoogde bloeddruk als de bovendruk 140 of hoger is. De bloeddruk verandert voortdurend, afhankelijk van lichaamshouding, activiteiten en spanningen.

De eerste keer zullen we aan beide armen de bloeddruk meten, aan de hand van de uitslag zullen we een arm nemen waar we steeds zullen blijven meten bij elke controle. Wanneer de bloeddruk wordt gemeten en deze is te hoog zullen wij u vragen om terug te komen na minimaal 24 uur om de bloeddruk opnieuw te meten. Is bij deze tweede meting de bloeddruk te hoog dan wordt er een afspraak gemaakt met de huisarts.

Wat doet de assistente tijdens het hoge bloeddruk spreekuur ?
Nadat u bij de huisarts bent geweest tijdens het spreekuur heeft u waarschijnlijk medicijnen gekregen. Ter ontlasting van de werkdruk van de huisarts zal verdere controle plaats vinden bij de assistente. Tijdens het consult zal de assistente enkele leefstijladviezen met u bespreken en uw bloeddruk meten. Een keer per 2 jaar vindt er een bloedonderzoek plaats, dit gaat ook via de assistente.

Huisartsenpraktijk Heimansweg

Telefoon

020 - 63 60 101

Bij levensbedreigende medische spoed

Tijdens werktijden:

020 - 63 60 101 [keuze 1]

Buiten werktijden:

088 - 00 30 600

Herhaalrecepten

Tijdens werktijden:

020 - 63 60 101 [keuze 2]

Buiten werktijden:

020 - 63 70 439

Assistente

020 - 63 60 101 [keuze 3]

Bereikbaar op werkdagen van 08.00 - 11.00 uur en van 14.00 - 17.00 uur. Maken van een afspraak en aanvraag huisvisite graag vóór 10.00 uur 's ochtends.

Huisartsenpraktijk HEIMANSWEG

Heimansweg 21
Amsterdam Noord

KvK: 34336158
Postadres: Postbus 37186

1030 AD  ·  Amsterdam